Περιοχή – Δραστηριότητες

Η όμορφη Πάργα συνδυάζει το πράσινο ρομαντικό τοπίο με την καθαρή γαλάζια θάλασσα, προσφέροντάς σας τις μοναδικές εικόνες του ελληνικού τοπίου με απέραντους ελαιώνες και μοναδικές παραλίες για κάθε γούστο. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στις παρυφές του ενετικού κάστρου, με εμφανή την επιρροή της επτανησιακής αρχιτεκτονικής και σήμερα αποτελεί έναν πολυσύχναστο τουριστικό προορισμό.

Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν όμορφες παραλίες, όπως το Κρυονέρι, ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά. Ακριβώς απέναντι από την πόλη δεσπόζει το νησάκι το γραφικό Νησί της Παναγιάς με την όμορφη εκκλησία του.

Σε απόσταση σχεδόν 15 χλμ από την Πάργα βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της περιοχής, το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου.

Δραστηριότητες

Η Πάργα προσφέρεται είτε για μια ήσυχη διαμονή με περιηγητικές εμπειρίες, περιπάτους και επισκέψεις σε αρχαιολογικά αξιοθέατα, είτε για μια πιο… περιπετειώδη διαμονή με σπορ, κολύμπι, ιππασία και διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Δήμος Πάργας